Iedere maand verteld een van onze medewerkers over zijn of haar ervaringen bij Waanzinnig. Dat geeft jullie een uniek kijkje in de dagelijkse belevingen in ons restaurant.

Olga aan het woord.

Hoi Hoi,

Mijn naam is Olga Hanusch en ik ben al 1,5 jaar Chef-kok bij Waanzinnig.  Naast het koken bij Waanzinnig vind ik het heerlijk om in mijn vrije tijd te koken voor vrienden. Ook het bezoeken van festivals en rommelmarkten vind ik leuk om te doen. Om inspiratie op te doen ga ik het liefst op reis naar een ver land met een keuken die ik nog niet ken. Ik vind het fantastisch om eten te proeven wat  onbekend en vreemd is. In november was ik in China en heb daar onder andere insecten gegeten maar ook echt authentiek Chinees. Dat in combinatie met de prachtige Chinese cultuur maakte dat het een geweldige reis was!

Het werken bij Waanzinnig bevalt mij erg goed! Wij hebben een geweldig leuk en leergierig keukenteam wat altijd bereid is om een tandje bij te zetten in de drukte. We lachen veel en helpen elkaar daar waar nodig is.

Voor mij als Chef-kok is het belangrijk dat iedere gast bij ons lekker kan eten, ongeacht allergieën en of dieetwensen, dat is mijn grootste uitdaging.   Op dit moment ben ik druk bezig met de menukaart voor deze zomer. Ieder personeelslid  mag ideeën aandragen en meedenken zodat het een menukaart wordt waar iedereen zich happy bij voelt.  We hebben al veel goede ideeën waarbij je de zomer op je bord kunt zien en proeven. Dus komt allen vanaf 1 juli de zomergerechten proeven!!

Rozemarijn aan het woord.

Beste lezer! 

Mijn naam is Rozemarijn en ik ben bijna 27 jaren oud. Ik ben nu ongeveer een jaartje vrijwillig werkzaam bij restaurant Waanzinnig. Ik sport heel graag, hou van muziek en vind het leuk om lekker en bewust met eten bezig te zijn. Ik ben dan ook al grotendeels van mijn leven principieel vegetariër, wat mijn keuze om bij Waanzinnig aan de slag te gaan heel makkelijk heeft gemaakt.   

Wat me aansprak aan Waanzinnig  is de extra aandacht die wordt geschonken aan de herkomst en kwaliteit van de producten. Een streven naar puur en eerlijk voedsel en het liefst iets uit de streek natuurlijk. Mede hierdoor kunnen verschillende opties worden geboden aan vegetariërs en veganisten, wat ondanks de opkomende bewustwording op het gebied van bewust eten, toch best uniek is voor ons groenten-lovers. Daarnaast wordt alles zorgvuldig bereid door een top team in de keuken en zijn er ook nog eens heel veel mogelijkheden voor mensen die een intolerantie hebben voor een bepaalde voedingsstof. Je kunt en mag hier dus echt helemaal jezelf zijn.  

Mijn persoonlijke doel is om weer te ervaren wat mijn draagkracht is. Toen ik net begon bij Waanzinnig was het een logische keuze om in de bediening aan de slag te gaan, want daar lag mijn ervaring uit eerdere bijbaantjes. Nu loop ik echter al een paar maanden mee in de keuken, om daar wat ervaring op te doen en het bevalt me verrassend goed. Voor mij is het een uitdaging om een balans te vinden tussen het aangaan van situaties die ik lastig vind en daarnaast rust te vinden in het werk wat ik verricht. Bij Waanzinnig heb ik alle mogelijkheden om hier aan te werken en me tegelijkertijd een nuttig onderdeel van de maatschappij te voelen. 

Iedereen hier is er om een andere reden, wat ik heel mooi vind. We respecteren elkaar,  zijn oordeelvrij en ondersteunen elkaar waar nodig. Je kunt hier zijn en in een veilige omgeving leren en werken aan je eigen doel of herstel en tevens aan je talenten, krachten en toekomst. De kracht van Waanzinnig is dan ook het geweldige team wat ons en het restaurant aanstuurt vanuit passie en positiviteit. En dat is zeker te proeven..  

Dus graag tot ziens! 

Pim aan het woord.

Ik zal me eerst even voorstellen. Mijn naam is Pim 24 jaar , ben sinds november 2015 aan de gang bij restaurant Waanzinnig.                                                                                         Mijn hobby’s zijn voetbal en leuke dingen doen met vrienden. Ik voetbal zelf al ruim 20 jaar en doe dit nog steeds met veel plezier. Gelukkig kan hier ook rekening mee gehouden worden bij Waanzinnig, waardoor ik nog steeds mijn hobby kan blijven uitoefenen!
Ik kom uit een lastige tijd en ben via het GGZ bij restaurant Waanzinnig beland. Ik ben er in de keuken begonnen, waar ik ontzettend veel heb geleerd en aan het leren ben. Hierdoor zijn mijn interesses in het koken enorm gegroeid. Zodanig dat ik in september aan een opleiding tot kok wil beginnen,waarbij ik Waanzinnig als leerplek kan gebruiken.                   We hebben een superteam in zowel de keuken als de bediening. Iedereen is vriendelijk naar elkaar en helpt elkaar wanneer nodig. We hebben hier ook goede, vakkundige begeleiding, die af en toe ook wel eens streng is wanneer nodig. Zodat de kwaliteit van het restaurant gewaarborgd blijft.
Ik kijk er onwijs naar uit om hier de komende tijd veel te gaan leren over de bedrijfstak horeca en weet ook zeker dat ik hier op de juiste plek zit! Dus graag tot snel bij restaurant waanzinnig waar ons team weer klaar zal staan om jullie een waanzinnig fijne, maar vooral lekkere avond te bezorgen!

MVG Pim

Wendy aan het woord.

Deze maand aan mij de vraag een stukje te delen over mij in Waanzinnig.

Om te beginnen zal ik me even voorstellen, ik ben Wendy en werk als vrijwilliger 2 dagen in de week bij Waanzinnig ook ben ik moeder van een geweldige dochter!
Van oorsprong geen Tilburger maar een nuchtere Zeeuwse en daar is ook mijn passie voor de horeca ontstaan. Ik begon al jong in de horeca en ben er nooit meer mee gestopt, sinds 2 jaar werkzaam in het zoveel te bieden Restaurant Waanzinnig waar ik met trots onderdeel uit maak van dit super team!
Mijn functie is bediening en dat doe ik met veel plezier. Want wat is er nou leuker voor iemand met een passie voor horeca dan een deel bij te dragen aan een leuke avond te bezorgen aan de gasten door je kennis, passie en vriendelijke service te mogen delen.
Ons team is een hecht team, laten we dat benadrukken! We zijn er voor elkaar, helpen elkaar, jennen elkaar, lachen met elkaar en vooral leren van elkaar zowel dingen in het vak als dingen van het leven.
De manier van werken in Waanzinnig is niet veel anders dan in andere horeca bedrijven. We zijn niet flauw en verrichten zeker dezelfde werkzaamheden als een betaalde kracht in ieder ander horeca bedrijf en ook daarop ben ik alweer trots. Wat wel erg verschilt van andere horeca bedrijven is toch echt de oprechte waardering die gegeven wordt aan elkaar binnen het team. Daar kunnen nog vele bedrijven een voorbeeld aan nemen.
De sfeer is intiem, de gerechten gewaagd en de onderlinge banden zorgen voor humor op werkvloer en ook met de gasten. Kortom WAANZINNIG!
Verder ken ik geen bedrijf dat zoveel rekening houdt met gasten die niet alles kunnen en mogen eten. Dit zorg ook voor een extra tevredenheid en waardering!

Kortom dit klinkt toch als een uitnodiging?!
Tot snel bij Waanzinnig!

MVG Wendy.

Yvette aan het woord.    

Hallo, ik ben Yvette. Ik ben al een goed jaar werkzaam bij Restaurant Waanzinnig.

Mijn week bij Waanzinnig bestaat uit twee dagdelen in de bediening en een dagdeel in de keuken. Het leuke aan de bediening vind ik dat de service zo prettig en aangenaam is dat de gasten het fijn vinden bij ons. De gasten voorzien van alle gemakken, zodat ze een leuke avond hebben. Het leukste in de keuken is het resultaat zien van je werk. Mooie gerechten presenteren op een bord voor de gast. Daarnaast hebben we hele gezellige collega’s om samen mee te werken. Er is ook tijd voor een grapje, en je word gewaardeerd om de persoon wie je bent. Er hangt een erg gezellige sfeer, waardoor ik altijd met een goed gevoel naar huis ga. En met een positief gevoel weer aan de slag ga. Verder ben ik een echt mensen mens en vind het fijn om met verschillende mensen contact te hebben. Daarnaast hou ik van uitdagingen, deze pak ik met twee handen aan. Graag ontvang ik u bij Waanzinnig om u een fijn beleving te bieden .

Groetjes Yvette.

Roy aan het woord.

Ik ben Roy, mijn hobby’s zijn worstenbroodjes bakken volgens eigen recept, ik doe op verschillende werkplekken ervaring op in de keuken. En wat ik ook heel leuk vind is het draaien van disco/ rock/ rock & roll / country en Nederlandstalige muziek, dit doe ik met mijn eigen muziek & muziekinstallatie. Maar ik ben een echte Elvis fan! Deze muziek zet een lekkere sfeer.

Bij Restaurant Waanzinnig werk ik 3 avonden in de week als allround kok. Ik werk zowel aan de warme kant als in de koude kant. Het leukste om te doen bij Waanzinnig is het maken van de desserts. Mijn voorkeuren gaan uit naar de progrestaartje & donuts. Maar dingen bakken vind ik ook heel leuk.

Daarnaast vind ik het belangrijk dat ik mooie en lekkere gerechten voor jullie maak. Wat ik wil bereiken is het leren worden van een zelfstandige allround kok. Hier kan ik nog veel leren om mijn doel te bereiken.

De sfeer in de keuken is prima en goed. Ik vind het gezellig om te praten over gerechtjes, recepten, muziek en Elvis. Verder heb ik goed contact met de collega’s. Het is wel hard werken maar vind het erg leuk om te doen & te leren.

Ik zou zeggen kom een keertje iets bij ons eten.